Flarn med kardemomme

8 porsjoner 1,5 time + 3 timer i fryser
Sprø flarn med kardemomme er knasende herlige småkaker. De passer dessuten perfekt som ekstra "krønsj" til frossen yoghurt og vaniljeis. Her har du en ordentlig festoppskrift på flarn med kardemomme og sitrussalat.
Flarn med kardemomme
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Frossen yoghurt

    • 6 dl naturell yoghurt, 10 %
    • 1 dl Dansukker Melis
    • 1 dl Dansukker Glykosesirup

    Limelag

    • saften av 2 lime (ca. 3 ss)
    • 3 ss Dansukker Sukker

    Kardemommeflarn

    • 50 g smør
    • 2 ss Dansukker Lys Sirup
    • 4 ss Dansukker Demerarasukker
    • 4 ss hvetemel
    • 1 ts malt kardemomme

    Sitrussalat

    • 2 grapefrukt
    • 2 appelsiner
    • 2 blodappelsiner

    Pynt

    • 1 granateple
    • mynte

    Begynn med den frosne yoghurten. Bland sammen alle ingrediensene og rør til en jevn røre som du deretter heller over i en form. La stå i fryseren i minst 3 timer. Gjør klar limelaken ved å koke opp limesaften og sukkeret. Kok til sukkeret har smeltet og laken har tyknet litt. Avkjøl.

    I mellomtiden lager du kardemommeflarnene. Sett ovnen på 175 °C.

    Smelt smør og sirup i en kasserolle. Tilsett rørsukker, og rør om. Hell mel og kardemomme i kasserollen, og bland til en jevn røre.

    La stå kaldt til røren kan rulles til kuler.

    Rull 16 små kuler som du deretter former til tacoskjell, eller 8 store som du former til kurver. Legg kulene med god avstand mellom på et papirkledd brett (3–4 stk. per brett).

    Stek kaken i nedre del av ovnen i 8–10 minutter. Løs dem forsiktig med kniv ca. 1 minutt etter at de er tatt ut av ovnen. Legg flarnene over en gaffel for å forme dem til tacoskjell, eller over bunnen av et glass for å forme dem til kurver. La dem avkjøles.

    Ved servering skreller og skjærer du opp fruktene og legger dem opp på 8 tallerkener. Legg et kardemommeflarn på hver tallerken og legg en kule frossen yoghurt i flarnet.

    Hell limelaken over frukten og yoghurten. Strø over litt granateplekjerner på hver tallerken. Pynt med mynte.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker