Hasselnøttis med bringebær

4 porsj.
Hasselnøttis med bringebær
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

200 g hasselnøtter
4 eggeplommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
bringebær 

Spre hasselnøttene utover i en langpanne. Rist dem midt i ovnen ved 200 °C i ca. 5 minutter. Pass nøye på, nøtter blir fort for mørke. Avkjøl nøttene litt før de gnis i et håndkle til mesteparten av skallet er fjernet. Mal halvparten av nøttene og hakk resten av dem.

Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, fløte og sirup. Visp den varme melkeblandingen inn i eggeblandingen. Sil gjennom en finmasket sikt. Tilsett hasselnøttene. Kjør blandingen i ismaskin. Eller sett den i fryseren i minst 5 timer og rør om med jevne mellomrom.

Server isen med hele og/eller moste, silte bringebær.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker