Ingredienser
150 g smør eller margarin
5 dl melk
50 g gjær
1/2 ts salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 ts malt kardemomme
ca. 13 dl hvetemel
Fyll
200 g smør eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 ss kanel
Pensling
egg
Garnering
Dansukker Perlesukker
Instruktioner
1. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og varm opp til 37 °C (fingervarmt).
2. Smuldre gjæren i bollen og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett resten av væsken.
3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og 2/3 av melet. Arbeid deigen blank og smidig. Tilsett mer mel og kna deigen til den slipper bollen. La heve under klede til dobbel størrelse, 20-30 minutter.
4. Bland sammen ingrediensene til fyllet.
5. Ta deigen over på et melet bakebord og kna den smidig.
6. Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en rektangulær leiv. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i biter. La heve under klede i 30 minutter.
7. Sett ovnen på 250 °C. Pensle bollene med pisket egg. Strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter.
8. Avkjøles på rist under klede.
Liker du ikke kanel kan du i stedet fylle bollene med noen av de følgende alternativene:
1. 100 g smør eller margarin, 1 dl sukker, 1 ts vaniljesukker
2. 100 g smør eller margarin, 1 dl sukker, 1 ss kardemomme
3. 50 g smør eller margarin, 125 g revet mandelmasse.
4. 2 dl appelsinmarmelade
5. 2 dl rosiner
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
![Sitrusmarmelader](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFrontpage%2fcitrus_marmalade_front.jpg&width=640&format=webp)
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.
![Varm sjokolade](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fhot_chocolate.jpg&width=640&format=webp)
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
![Bars med sjokoladetrekk](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fchocolate_coated_bars.jpg&width=640&format=webp)
Vinterutflukter
Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.
![Sitronterte](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2flemon_tarte.jpg&width=640&format=webp)
Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.
![Krabbelurer](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fkrabbelurer-small-pancakes.jpg&width=640&format=webp)
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.
![Kokos- og karamellpopcorn](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fcoconut_caramel_popcorn.jpg&width=640&format=webp)
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!