Ingredienser
150 g smør eller margarin
5 dl melk
50 g gjær
1/2 ts salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 ts malt kardemomme
ca. 13 dl hvetemel
Fyll
200 g smør eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 ss kanel
Pensling
egg
Garnering
Dansukker Perlesukker
Instruktioner
1. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og varm opp til 37 °C (fingervarmt).
2. Smuldre gjæren i bollen og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett resten av væsken.
3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og 2/3 av melet. Arbeid deigen blank og smidig. Tilsett mer mel og kna deigen til den slipper bollen. La heve under klede til dobbel størrelse, 20-30 minutter.
4. Bland sammen ingrediensene til fyllet.
5. Ta deigen over på et melet bakebord og kna den smidig.
6. Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en rektangulær leiv. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i biter. La heve under klede i 30 minutter.
7. Sett ovnen på 250 °C. Pensle bollene med pisket egg. Strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter.
8. Avkjøles på rist under klede.
Liker du ikke kanel kan du i stedet fylle bollene med noen av de følgende alternativene:
1. 100 g smør eller margarin, 1 dl sukker, 1 ts vaniljesukker
2. 100 g smør eller margarin, 1 dl sukker, 1 ss kardemomme
3. 50 g smør eller margarin, 125 g revet mandelmasse.
4. 2 dl appelsinmarmelade
5. 2 dl rosiner
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Bak magisk julepynt
Pynt treet med søte fristelser til glede for både store og små.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Ofte krever det heller ikke så mange forberedelser å skape en koselig stemning. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.