Kanelboller

ca. 45 stk

PT1H

1,5 time

Karakter (282 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

150 g smør eller margarin
5 dl melk
50 g gjær
1/2 ts salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 ts malt kardemomme
ca. 13 dl hvetemel

Fyll
200 g smør eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 ss kanel

Pensling
egg

Garnering
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

1. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og varm opp til 37 °C (fingervarmt).

2. Smuldre gjæren i bollen og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett resten av væsken.

3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og 2/3 av melet. Arbeid deigen blank og smidig. Tilsett mer mel og kna deigen til den slipper bollen. La heve under klede til dobbel størrelse, 20-30 minutter.

4. Bland sammen ingrediensene til fyllet.

5. Ta deigen over på et melet bakebord og kna den smidig.

6. Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en rektangulær leiv. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i biter. La heve under klede i 30 minutter.

7. Sett ovnen på 250 °C. Pensle bollene med pisket egg. Strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter.

8. Avkjøles på rist under klede.

Liker du ikke kanel kan du i stedet fylle bollene med noen av de følgende alternativene:
1. 100 g smør eller margarin, 1 dl sukker, 1 ts vaniljesukker
2. 100 g smør eller margarin, 1 dl sukker, 1 ss kardemomme
3. 50 g smør eller margarin, 125 g revet mandelmasse.
4. 2 dl appelsinmarmelade
5. 2 dl rosiner

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!