Langpannekaker

ca. 40 stk.

Karakter (41 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

2 dl flytende margarin
2 dl vann
5 egg
4 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Brun Farin
4 1/2 dl hvetemel
3 ts bakepulver
Smør/margarin til formen
Dansukker Demerarasukker til formen

Forslag til smakstilsetning
• 2 ts vaniljesukker
• 2 ss kakao
• 1 g safran
• ca 400 g bær eller fersk frukt i biter
• ca 250 g rosiner eller annen tørket frukt
• 100 g revne gulrøtter + 200 g avrent knust ananas + 50 g valnøtter
• 300 g revet squash + revet skall av 1 ubehandlet lime

Forslag til pynt
• Dansukker Melis utrørt i litt vann
• 200 g philadelphia-ost naturell + 2 1/2 dl Dansukker Melis + revet skall av 1 ubehandlet sitron
• 3 dl Dansukker Melis + 1 ss kakao + 1/2 dl kaffe + 50 g smeltet smør/margarin, strø på kokosmasse

Instruktioner

Smør en form, ca 30 x 40 cm, og strø på demerarasukkeret. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Rør i margarin og vann. Bland de tørre ingrediensene og vend ned i røren. Tilsett ønsket smakstilsetning. Hell opp i formen og stek midt i ovnen ved 175 °C i 25-40 minutter. Hvelv kaken. Pynt kaken etter ønske.

Tips
Lag en dansk drømmekake ved å steke kaken i 20 minutter. Legg deretter på en glasur som er laget av 125 g smør, 100 g kokosmasse, 2 1/2 dl Dansukker Sukker og 1/2 dl melk. Stek den deretter i 5 minutter på 225 °C.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.