Limepai med graham og rabarbratopping

ca. 12 stykker 1 time + 3 timer i kjøleskap
Vil du at det skal være «litt mer mat» i limepaien? Da er denne limepaien med grahamsbunn og rabarbratopping midt i blinken for deg! Et friskt og godt alternativ til ettermiddagskaffen.
Limepai med graham og rabarbratopping
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Grahamsbunn

    • 150 g smør
    • 1 1/4 dl Dansukker Melis
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 1/2 dl grahamsmel
    • 1 dl hvetemel
    • 1 eggeplomme

    Limefyll

    • 4 eggeplommer
    • 300 g crème fraîche
    • 1 1/4 dl Dansukker Melis
    • 1 1/2 ss maisennamel
    • Skallet av 1/2 lime, gjerne usprøytet
    • 3/4 dl ferskpresset limesaft

    Marinert rabarbra

    • 2 rabarbrastilker
    • 200 g jordbær
    • 1 dl Dansukker Demerarasukker
    • Saften av 1/2 lime, gjerne usprøytet

    Sett ovnen på 175 °C.

    Skjær smøret i terninger og bland sammen alle ingrediensene til mørdeigen. Arbeid sammen deigen på et melet bakebord. Dekk over med plast og la hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter. Trykk ut deigen i en avlang paiform med avtakbar bunn (ca. 13 x 36 cm).

    Stek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter. I mellomtiden lager du fyllet. Visp sammen alle ingrediensene til en jevn røre.

    Hell fyllet i paiskallet og stek i ytterligere 15–20 minutter midt i ovnen. Ta kaken ut og avkjøl.

    La hvile i kjøleskap i ca. 3 timer. Skyll rabarbraen og jordbærene, og skjær dem i biter. Bland med demerarasukker og lime, og la stå i minst 30 minutter.

    Dekorer paien med den marinerte rabarbraen.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker