Sjokolade/kokos-ruter

20 stykker
Sjokolade/kokos-ruter
Stemmer: (5stemmer)

Ingredienser

3 egg
2 1/2 dl Dansukker Sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ss kakao
2 ts bakepulver
1 dl vann
100 g smør eller margarin

Kokosrøre
75 g smør eller margarin
3 dl kokosflak
2 1/2 dl Dansukker Melis
2 små egg

Pynt
Dansukker Melis

Smør og strø mel i en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland mel, bakepulver og kakao og vend ned i røren. Kok opp vann og matfett og tilsett i sjokoladerøren. Hell røren i formen og stek nederst i ovnen ved 200 °C i 20 minutter. Bland alle ingrediensene til røren i en kasserolle og la småkoke under omrøring til en tykk røre.

Ta ut kaken og øk ovnstemperaturen til 225 °C. Smør kokosrøren over sjokoladekaken, sett formen midt i ovnen og stek i ytterligere 10 minutter til kaken har fått fin farge. Avkjøl kaken før den skjæres i biter. Sikt melis over kaken før servering. Egner seg til frysing.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker