Ingredienser
Paideig
3 dl hvetemel
3/4 dl Dansukker Melis
125 g smør eller margarin
1 eggeplomme
Fyll
5 dl kremfløte
1 dl nypresset sitron- eller limesaft
1 1/2 dl Dansukker Melis
2-3 ss potetmel
Pynt
1 liter valgfrie bær
Tilbehør
Lettvispet kremfløte
Instruktioner
Arbeid sammen ingrediensene til deigen og trykk ut den i en form med avtakbar kant. Sett formen i fryseren i en halvtime.
Stek paiskallet midt i ovnen i 175 grader i ca. 20 minutter. Sett det til avkjøling.
Bland sammen ingrediensene til fyllet i en kjele og kok opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl den før blandingen helles i paiskallet.
Ta av kanten på formen. Pynt med valgfrie bær, gjerne en blanding av flere, og server sammen med pisket krem.
Paien kan også bakes i porsjonsformer.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.