Valnøttbrød

2 stykker

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Om kvelden:
100 g rugsurdeig
3 dl vann
3 dl hvetemel

500 g skrelt og revet eple
1 dl Dansukker Brun Farin

200 g sammalt rug, grov
3 dl kokende vann

Om morgenen:
Surdeigen, epleblandingen og skåldet rug
7 dl hvetemel
2 dl rugmel
2 dl bokhveteflak
2 dl solsikkefrø
200 g valnøtter
1 dl linfrø
1 ss anis, fennikel eller karve, kan sløyfes
3 ts salt

Oppskrift på surdeig finner du her

Instruktioner

Bland surdeigen med vannet i en bolle, og rør deretter inn melet. Dekk bollen med lokk eller plastfilm. La det stå lunt, for eksempel i lukket ovn, natten over. Bland sammen de revne eplene og brun farin, og sett det i kjøleskapet. Ha den sammalte grove rugen i en bolle, og hell på kokende vann, for å skålde rugen. La stå. Om morgenen blander du surdeigen med epleblandingen og rugen i en stor bolle. Tilsett de andre ingrediensene, og bland godt. Dekk bollen med plastfilm, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 2–3 timer. Ha deigen over i to smurte, avlange former, 2 liter. Strø litt rugmel på brødene. La stå i 1 time. Settes inn i nedre del av ovnen ved 250°C. Senk temperaturen til 200°C, og stek til brødene har en innvendig temperatur på 98°C.Bruk steketermometer. Det tar ca. 1 time til brødene er ferdige. Lavere innvendig temperatur gir klebrige brød. Hvelv ut brødene av formene, og avkjøl på rist.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommegalette med mandelflak

Plommer i sesong

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!