Bakte halve epler med havrecrunch

6 porsjoner 50 minutter
Bakte halve epler med havrecrunch
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 3 store epler
  • 30 g smør
  • 2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
  • 2 ss Dansukker Lys Sirup
  • 1 ts kanel

Havrecrunch

  • 80 g smør
  • 3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
  • 2 ts kanel
  • 1 dl havregryn
  • 1 ss hvetemel
  • 1 klype salt

Sett ovnen på 200 °C.

Skrell eplene og del dem i to. Fjern kjernene og kjernehuset. Lag smale snitt på langs i eplehalvdelene. Smør en ildfast form, og legg i eplene.

Smelt smøret i en gryte, og ha i muscovadorørsukker, sirup og kanel. Bland røren, og pensle den på eplene.

Dekk formen med folie, og stek midt i ovnen i cirka 15 minutter.

Imens lager du havrecrunchen. Smelt smøret, og rør inn de andre ingrediensene. Rør om.

Ta eplene ut av ovnen, og fjern folien. Fordel havrechrunchen over eplene, og sett formen inn øverst i ovnen. Stekes ca. 10 minutter.

Server med vaniljeis.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker