Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbraen, som opprinnelig kommer fra Kina, ble tidligere ansett for å ha styrkende egenskaper. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre. La deg inspirere av oppskriftene våre. 

Kardemommesnurrer med rabarbrasyltetøy

Rababrabobler

Rabarbrakaker

Rabarbra- og jordbærostekake

Rabarbra Sour

Rabarbrakake med italiensk marengs

Rabarbralimonade

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Grillet rabarbra med kakesmuler og iskrem

Sprø rabarbrapai

Rabarbrasyltetøy med hyll

Rabarbra- og mandelgalette

Rabarbramuffins

Rabarbrasaft

Rabarbrasaus til is

Rabarbra- og jordbærsuppe

Budapestrull med rabarbra- og jordbærkrem

Limepai med graham og rabarbratopping

Tips! Rull matpakken inn i et rabarbrablad

Rull matpakken eller flasken med drikke inn i et rabarbrablad.
Rabarbrabladet isolerer og holder matpakken eller drikken sval. Dessuten behøver man ikke ta rabarbrabladet med hjem igjen; man kan bare la det bli igjen i naturen hvor det går i oppløsning.

Rabarbramarmelade med kardemomme og vanilje

Karlsbaderboller med rabarbra

Minirabarbrapaier med varmvispet marengs

Rabarbramarmelade

Jordbær- og rabarbramuffins med smuldretrekk

Rabarbramargarita

Rabarbracurd

Rabarbraparfait

Rabarbrachutney

Rabarbrakompott med kanelis

Lettlaget rabarbradessert

Rabarbrabowle

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.