Kringle med marsipan og stikkelsbær

25–30 stykker 1,5 time
Kringle er i seg selv et herlig hvetebrød, men med marsipan- og stikkelsbærfyll blir rene festkaken. Pynt gjerne kringlen med mandelspon og perlesukker.
Kringle med marsipan og stikkelsbær
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Deig

    • 50 g gjær
    • 200 g mykt smør
    • 5 dl hvetemel
    • 2 ss Dansukker Finkornet Sukker
    • 2 egg

    Fyll

    • 150 g marsipan
    • 1 dl Dansukker Brun Farin
    • 100 g mykt smør
    • 200 g stikkelsbær

    Pynt

    • Egg
    • Mandelflak
    • Dansukker Perlesukker

    Smuldre gjæren, og del smøret i mindre biter. Legg alle ingrediensene til deigen i en foodprosessor. Kjør maskinen til deigen er jevn, og la deigen hvile i 15 minutter.

    Lag fyllet. Riv marsipanen, og pisk den sammen med brun farin og smør i en skål, til en jevn masse.

    Elt deigen på et melet bakebord, og del den i tre deler. Kjevle hvert stykke ut til et rektangel, ca. 20 x 35 cm.

    Fordel fyllet i midten av rektanglet, og legg på stikkelsbær. Brett kantene over fyllet, og legg kringlene på en stekeplate med bakepapir. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle, og hev i ca. 40 minutter.

    Forvarm ovnen til 200°C. Pensle stengene med pisket egg, og strø mandelflak og perlesukker over.

    Stek stengene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl kringlene på en rist, og del dem deretter i mindre biter.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker