Ingredienser
Instruktioner
Sirup (sukkersirup) lages ved å blande ulike biprodukter som oppstår ved fremstilling av hvitt sukker fra bete- eller rørsukker. Sirup er en seig løsning som består av sukker (sakkarose), druesukker (glukose) og fruktsukker (fruktose). Kombinasjonen av de ulike sukkerartene hindrer krystallisering, mens det svært høye sukkerinnholdet på ca. 80 % garanterer lang holdbarhetstid.
Sirup fremstilles i ulike kvaliteter ved å blande de forskjellige biproduktene på ulike måter, slik at man får variasjoner i farge og smak. Fargen og smaken kommer i hovedsak fra mindre mengder mineralsalt og andre stoffer som finnes naturlig i råvaren, men av og til må det tilsettes salt for å skape riktig smaksprofil. Hver kvalitet er tilpasset et spesifikt bruksområde. Sirup er spesielt anvendelig til baking, men brukes også i konfektprodukter, iskrem og desserter.
Mål og vekt: Sirup
1 dl = 140 g
1 ss = 20 g
1 ts = 7 g
Tips
- Sukkerbrunede poteter: De brune potetene lager du lettest ved å smelte litt sirup på pannen. Når den er varm, har man potetene i. Etter kort tid er de vakkert lysebrune og klar til servering.
Mørk Sirup
Les mer om smakssirklene våre »
Næringsinnhold per 100 g
Energi | 1318 kJ/310 kcal |
Fett | 0 g |
- hvorav mettet fett | 0 g |
Karbohydrat | 77 g |
- hvorav sukkerarter | 77 g |
Protein | <0,5 g |
Salt | 0,94 g |
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!