Syltetøy, grunnoppskrift

Syltetøy, grunnoppskrift
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

1–2 kg frukt eller bær
1 kg Dansukker Syltesukker

Skyll og rens bærene. Større bær som jordbær skjæres i skiver eller mikses. Harde bær som stikkelsbær og moreller kan med fordel kokes sammen med 2–3 dl vann i 5 minutter før sukkeret tilsettes. Andre typer bær has i en kasserolle og blandes med syltesukkeret. Kokes i 2–3 minutter under omrøring. Skum deretter godt av. Hell over på varme, rene glass. Fyll helt opp til kanten med syltetøy, og sett på varme, grundig rengjorte lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.

Tips til ulike smakstilsetninger til syltetøy/marmelade.
Smaksett syltetøyet med vaniljesukker, kardemomme eller kanel. Ønsker du et litt hetere syltetøy, tilsettes finhakket chili eller grønn pepper. Lavendelblomster og friske urter gir en alternativ smak på syltetøyet. Safran og revet sjokolade gir også en god, alternativ smak. Ellers er hele/hakkede mandler godt å blande i syltetøyet.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker