Banan karamell kake

ca. 20 biter
Banan karamell kake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Bunnen

    • 100 g romtemperert smør eller margarin
    • 3/4 dl Dansukker Brun Farin
    • 2 dl hvetemel
    • 2 krm salt
    • 3/4 dl hakkede nøtter, valgfri sort

    Fyll

    • 2 bananer
    • 1 boks søt kondensert melk

    Pynt

    • 1 1/2 dl kremfløte
    • 2 ss Dansukker Melis
    • 1 ts vaniljesukker
    • 100 g myke fløtekarameller i små biter

    Begynn med karamellsausen (Dulche de leche). Ta etiketten av boksen og legg den i en stor kjele med mye vann og kok i 3 timer. Pass på at boksen er dekket med vann hele tiden ellers kan den eksplodere. Dette kan gjøres dagen i før. (I visse velassorterte butikker finns det ferdig Dulche de leche å få kjøpt. Eller du kan bruke Ha-På pålegg).

    Ha smør/margarin og brun farin i en bolle og pisk det luftig med elvisp. Arbeid deretter inn de øvrige ingrediensene. Trykk ut deigen i en smurt form, gjerne firkantet ca. 20 x 20 cm, med avtagbar kant. Stek i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl den helt.

    Bre karamellsausen utover bunnen. Skrell og skjær bananene i skiver og legg dem oppå karamellsausen.

    Stivpisk kremfløte, melis og vaniljesukker. Bre kremen over bananskivene. Strø på karamellbitene rett før servering, ellers vil de gå i oppløsning av kremen. Skjær kaken i ruter.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker