Dianas sommerdessert

4 porsjoner 2 timer
Dianas sommerdessert
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Sjokolademousse

    • 150 g mørk sjokolade
    • 4 ss Dansukker Lys Sirup
    • 3 dl kremfløte
    • 3 egg, eggehvite og plomme for seg

    Ostekrem

    • 200 g kremost
    • 1 dl Dansukker Melis
    • 2 ss lemoncurd

    Marinerte jordbær

    • 2 dl jordbær
    • Skall og saft av 1 ubehandlet lime
    • 2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker

    Tilbehør

    • 6–8 stk. Digestive-kjeks

    Sjokolademousse
    Smelt sjokoladen over vannbad, og tilsett sirupen.
    Visp kremfløten stiv, og sett til side.
    Skill hviter og plommer, og visp eggehvitene til stivt skum. Sett til side.
    Visp eggeplommene lett, og rør inn i sjokoladen.
    Bland sjokoladen i den vispede kremen, og vendt til slutt inn eggehvitene. Avkjøl i kjøleskapet.

    Ostekrem
    Visp sammen kremost med melis og lemoncurd.

    Marinerte jordbær
    Rens bærene og del dem. Riv skal og press ut saften av limen, og bland med bærene og muscovadorørsukkeret.

    Montering
    Smuldre Digestive-kjeksene. Legg mousse, ostekrem, bær og smuldret kjekt lagvis i glassene. Avslutt med bær på toppen.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker