Eple- og plommemarmelade

2 glass 40 minutter
Epler og plommer er en særlig suveren kombinasjon for marmelade. Vår herlige eple- og plommemarmelade har en delikat farge og passer ypperlig til ostefat.
Eple- og plommemarmelade
Stemmer: (1stemmer)

Ingredienser

  • 400 g plommer
  • 400 g epler
  • 1 1/2 dl vann
  • 1/2 sitron, juice
  • 400 g Dansukker Syltesukker

Skold plommene, og fjern skallet og steinen. Skjær dem i biter. Skrell, ta ut kjernen og del eplene i båter. Ha plommer, epler, vann og sitron i en kasserolle og la koke under lokk i 5-10 minutter. Tilsett syltesukkeret og kok i 2 minutter til. Ta gryten av platen og skum godt av. Hell marmeladen over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker