Eplesuppe

4 porsjoner
Eplesuppe
Stemmer: (0 stemmer)

Ingredienser

1 sitron
8 dl eplejuice
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ss vaniljesukker
1 kanelstang
2 ss potetmel
2–3 epler
Isbiter


Vask sitronen grundig. Del den, og press ut saften av den ene halvdelen. Ta vare på den andre til pynt. Bland sitronsaft, eplejuice, sirup, vaniljesukker og kanel i en kasserolle, og la det koke i 2–3 minutter. Ta opp kanelstangen. Rør ut potetmelet i et par spiseskjeer kaldt vann, tilsett det under omrøring og kok opp suppen. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og kutt i terninger. Legg epleterningene i suppen. Avkjøles. Ved servering helles suppen i porsjonsskåler med isbiter. Del den halve sitronen i skiver og legg dem i skålene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker