Gitarkake

1 kake
Gitarkake
Stemmer: (1stemmer)

Ingredienser

  • 4 egg
  • 4 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1 dl kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 300 g smeltet, avkjølt smør eller margarin

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl revet eplekjøtt
  • 1/2 dl Dansukker Melis

Pynt

  • 500 g marsipan
  • 3 dl Dansukker Melis
  • 1/2 – 1 dl kakao
  • 150 g marsipan
  • 1 dl Dansukker Melis
  • 50 g mørk sjokolade

Visp sammen egg, rørsukker og vaniljesukker. Bland mel, kakao og bakepulver, og sikt det ned i røren. Rør i matfettet. Hell røren i en langpanne med bakepapir. Stekes i nedre delen av ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl. Skjær ut en gitar ved hjelp av en tegnet mal eller direkte. Del kaken i to bunner.

Pisk fløten stiv. Bland i melis og revet eple. Fordel fyllet på den ene bunnen og legg den andre bunnen oppå.

Bland sammen den største marsipanmengden med melis og kakao til en brun marsipanmasse. Kjevle ut til en tynn leiv som legges over kaken. Skjær til langs kantene. Trykk også ut en sirkel av den mørke marsipanen. Bland den lille marsipanmengden med melis. Kjevle også denne ut til en tynn leiv. Skjær ut et "åttetall" som legges oppå gitaren. Legg den mørke sirkelen oppå åttetallet.

Legg sjokoladen i en sprøytepose av plast og knytt godt til. Legg posen i en bolle med varmt vann til sjokoladen er smeltet. Klipp spissen av posen og sprøyt ut strenger på gitaren.

For å gi festen skikkelig stjerneglans kan fatet pyntes med metallstjerner, og gitaren kan pyntes med samme stjerner som brukes til muffinsene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker