Julekyss

40 stk.
Julekyss
(0)

  • 200 g romtemperert smør
  • 1 1/4 dl Dansukker Melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 1/4 dl hvetemel

Pynt

  • 1 eggehvite
  • 100 g finhakkede hasselnøtter

Topping

  • 100 g myk nougat
  • 50 g mørk sjokolade
  • 1 ss Dansukker Lys Sirup

Start med å finhakke nøttene. Arbeid sammen ingrediensene til deigen. Legg deigen på arbeidsbenken, og del den i 40 deler. Form runde kaker som pensles med eggehvite og dyppes i de hakkede nøttene. Lag en fordypning i midten av hver kake. Legg på brett med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Smelt sammen ingrediensene til toppingen i en bolle over vannbad. Avkjøl blandingen før den vispes med elektrisk visp. Klatt eller sprøyt ut topper på kakene. Oppbevares kjølig.