Kurvbrød

2 stk.
Kurvbrød
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

5 dl vann
50 g gjær
1 ss olje
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts salt
7 dl (385 g) rugmel
7 dl (385 g) hvetemel
1 ss smør

2 kurver med et pent mønster.

1. Varm vannet til det er fingervarmt. Løs opp gjæren i det lunkne vannet.

2. Tilsett oljen, sirupen, smøret, saltet og nesten alt melet (det som er til overs, brukes til pynt). Rør alt sammen til en deig.

3. La deigen heve under et klede på et lunt sted i ca. 30 min.

4. Strø litt mel i to kurver.

5. Slå deigen sammen, og elt den til den er blank og smidig. Del deigen i to, og form den etter størrelsen på kurvene.

6. Pensle deigen med vann, og strø deretter over litt mel.

7. Legg deigen i kurvene, og trykk den mot bunnen, slik at det dannes et mønster.

8. Sett stekeovnen på 200 °C. La brødene etterheve i 30–40 min. i kurvene.

9. Smør en bakeplate, og vend forsiktig brødene ut av kurvene og ned på platen før steking.

10. Stek brødene i ca. 30 min., til de har fått en fin farge og høres hule ut når du banker på dem nedenfra.

11. La brødene avkjøles på en rist under et klede.

Brødene kan også lages som 2 runde brød uten bruk av kurver.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker