Marengsdessert med jordbær

ca. 6 porsjoner
Marengsdessert med jordbær
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

4 eggehviter
1 krm salt
2 ½ dl Dansukker Sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts hvitvinseddik
2–3 dl kremfløte
1 liter jordbær
Smør eller margarin til formen
Mel til formen 

Smør en ildfast form med smør/margarin, og strø den grundig med mel. Visp eggehviter og salt stivt. Tilsett halvparten av sukkeret litt etter litt mens du visper. Visp deretter vekselvis inn resten av sukkeret, vaniljesukkeret og eddiken. Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 150 °C i 30 minutter. Øk varmen til 175 °C, og stek i ytterligere 30 minutter. Ta marengsen ut av ovnen, og la den avkjøle. Visp kremfløten stiv, og legg den oppå marengsen. Legg på jordbærene. Server.

 

Jordbærene kan byttes ut med andre bær, for eksempel blåbær, bringebær eller multer. 

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker