Minirabarbrapaier med varmvispet marengs

6–8 minipaier 1,5 time
Minirabarbrapaier med varmvispet marengs
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Deig

    • 250 g smør
    • 2 1/2 dl hvetemel
    • 2 ss vann
    • 2 ss Dansukker Melis
    • 1 ts vaniljesukker

    Rabarbrafyll

    • 400 g rabarbra
    • 1/2 dl Dansukker Sukker

    Marengs

    • 3 eggehviter
    • 2 dl Dansukker Sukker

    Bland raskt sammen alle ingrediensene til en jevn paideig. Ha plast rundt, og la den hvile i kjøleskapet i 30 min. Sett ovnen på 200 °C.
    Skyll og skrell rabarbraen, skjær den i små biter. Kok rabarbra og sukker i en gryte i 2 minutter.Smør formene, og trykk ut deigen med fingrene. Fordel rabarbraen i paiskallene, og stek nederst i ovnen i ca. 10–15 minutter. Ta ut paiene, og la dem hvile litt.
    Gjør imens klart for marengsen ved å ha eggehviter og sukker i en tørr og ren bolle. Visp eggehvitene over vannbad, og la temperaturen stige til 50–65 °C. Kjenn på marengsrøren mellom fingrene. Den skal være uten sukkerkrystaller. Ha røren i en bolle, og visp marengsen til den har kjølnet og blitt luftig.
    Ha røren i en sprøytepose med valgfri tupp, og sprøyt på paiene. Brenn av marengsen med en brenner.
    Serveres med is eller vaniljesaus.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker