Ostekake med karamell

1 form 24 cm diameter med avtakbar bunn
Ostekake med karamell
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

12 stk. Digestive-kjeks
75 g smeltet smør
3 ts kanel

600 g kremost
3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
Skall av en halv ubehandlet sitron
4 store egg
1 1/2 dl kremfløte

Karamellsaus
2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
100 g smør
1/2 ts vaniljesukker

Bland fløte, sukker, smør og sirup i en gryte, og kok til sausen tykner. Tilsett vaniljesukkeret.
Tips: Tilsett 4-5 ts flaksalt hvis du vil ha en salt karamell.


Sett ovnen på 175 °C.

Knus kjeksene og bland dem med det smeltede smøret og kanelen.

Trykk ned kjekssmulene i bunnen av formen med en skje, slik at det blir jevnt. La stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Ostekake
Rør sammen kremost, sukker og sitronskallet.

Tilsett eggene og kremfløten under omrøring.

Ha fyllet over kjeksbunnen, og spre over litt karamellsaus (ca. 1 dl). Rør om et par ganger med en gaffel.

Stekes i ovnen i ca. 60 minutter eller til røren har stivnet.

Avkjøl, og sett deretter kaken i kjøleskapet. Når den er helt avkjølt, løsner du forsiktig kanten på formen og tar den av. Ha mer av karamellsausen over ostekaken, og server.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker