Påskeharer

ca. 20 stk.
Påskeharer
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 25 g gjær for søte deiger
  • 2 1/2 dl lunken melk
  • 1 dl flytende margarin
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 2 egg
  • 8–10 dl hvetemel

Pynt og pensling

  • 1 egg
  • rosiner
  • hasselnøttkjerner
  • Dansukker Melis

Smuldre gjæren i en bolle. Hell over melk og margarin, og rør til gjæren er oppløst. Rør inn sukker, vaniljesukker og salt. Visp egget lett, og tilsett det i blandingen. Arbeid inn mel til deigen slipper bollen. Dekk med klede, og la heve i 20–30 minutter.

Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del den i to. Del deretter den ene delen i 20 litt større og 20 litt mindre emner, og form til hode og kropp. Den andre delen av deigen deles i like store emner som formes til ører, armer og ben. Sett sammen de ulike bitene til harer på et brett med bakepapir. Pensle harene med sammenvispet egg. Sett på rosiner til øyne og hasselnøtter til snuter. La heve i 20 minutter på et trekkfritt sted. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter. Avkjøl på rist under klede. Sikt melis over harene ved servering.

Deigen kan også formes til én stor hare som deles opp ved servering, eller til vanlige runde boller hvis man ønsker det.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker