Pæregalette med chèvre

10 porsjoner 1 time og 15 minutter
Pæregalette med chèvre
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Galettedeig

    • 220 g smør
    • 4 1/2 dl hvetemel
    • 2 ss Dansukker Melis
    • 1/2 ts salt
    • 3/4 dl vann

    Topping

    • 100 g chèvre
    • 2–3 pærer
    • 1 dl hasselnøtter
    • 2 ss Dansukker Lys Sirup

    Pensling

    • 1 eggehvite

    Start med galettedeigen Del smøret i mindre biter, og ha det i en kjøkkenmaskin. Miks det raskt sammen med hvetemel, melis og salt. Tilsett vann, og miks til deigen er samlet.

    Dekk over med plast, og la deigen hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 175 °C.

    Skjær chèvren i tynne skiver. Skyll pærene, ta ut kjernehuset og del dem i skiver.

    Ha hasselnøttene i en bolle, og tilsett sirupen. Rør rundt.

    Ta paideigen ut av kjøleskapet, og kjevle den ut til en sirkel på melet bakebord, ca. ½ cm tynn. Legg paideigen på et brett med bakepapir.

    Legg pæreskivene og chèvren midt på paideigen, og strø over hasselnøttene. Brett inn paikantene mot midten, og pensle med vispet eggehvite.

    Stek nederst i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker