Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

4 porsjoner
Pannekaker med eplekompott og sitronkrem
(0)

3 egg
2 dl melk
1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
2 dl fløte, valgfritt fettinnhold

Kompott
4 epler
1 dl vann
1/2 dl friskpresset sitronsaft
2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 krm malt kardemomme

Pynt
1 dl hakkede valnøtter
1 ss Dansukker Perlesukker

Sitronkrem
1 1/2 dl kremfløte
Saft og skall av 1/4 ubehandlet sitron
2 ts Dansukker Melis

Smør eller margarin til steking. 

Start med å vispe fløten stiv. Tilsett melis samt sitronsaft og -skall. Sett i kjøleskap til servering. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og kutt i biter. Bland eplebiter, vann, sitronsaft og sukker i en kasserolle, og småkok til eplebitene er møre. Ha i vaniljesukker og kardemomme.

Pannekaker
Visp egg og melk lett sammen. Tilsett hvetemel, salt og vaniljesukker, og bland til en jevn røre. Tilsett fløten, og la stå i 10 minutter. Bland hakkede valnøtter og perlesukker. Stek tynne pannekaker som legges på asjetter. Strø over litt av valnøttblandingen på pannekakene, og legg litt kompott og sitronkrem ved siden av pannekakene.