Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

4 porsjoner
Pannekaker med eplekompott og sitronkrem
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

3 egg
2 dl melk
1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
2 dl fløte, valgfritt fettinnhold

Kompott
4 epler
1 dl vann
1/2 dl friskpresset sitronsaft
2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 krm malt kardemomme

Pynt
1 dl hakkede valnøtter
1 ss Dansukker Perlesukker

Sitronkrem
1 1/2 dl kremfløte
Saft og skall av 1/4 ubehandlet sitron
2 ts Dansukker Melis

Smør eller margarin til steking. 

Start med å vispe fløten stiv. Tilsett melis samt sitronsaft og -skall. Sett i kjøleskap til servering. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og kutt i biter. Bland eplebiter, vann, sitronsaft og sukker i en kasserolle, og småkok til eplebitene er møre. Ha i vaniljesukker og kardemomme.

Pannekaker
Visp egg og melk lett sammen. Tilsett hvetemel, salt og vaniljesukker, og bland til en jevn røre. Tilsett fløten, og la stå i 10 minutter. Bland hakkede valnøtter og perlesukker. Stek tynne pannekaker som legges på asjetter. Strø over litt av valnøttblandingen på pannekakene, og legg litt kompott og sitronkrem ved siden av pannekakene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker