Porsjonsostekake lag på lag

5 porsjonsostekaker 2 1/2 time + 2 timer i fryseren
Porsjonsostekake lag på lag
Stemmer: (4stemmer)

Ingredienser

    Småkaker

    • 100 g smør
    • 1 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 1/2 dl hvetemel
    • 1/2 ts bakepulver

    Fyll

    • 3 eggeplommer
    • 1 1/2 dl Dansukker Melis
    • 1 ts vaniljesukker
    • 150 g naturell kremost
    • 3 dl kremfløte
    • 1 dl bringebær
    • Saften av 1/2 sitron, usprøytet
    • 1 dl blåbær

    Pynt

    • Bringebær
    • blåbær
    • sitronmelisse

    Start med småkaker. Sett ovnen på 200 °C.
    Bland alle ingrediensene i en bolle, og kna sammen til en deig. Del deigen i 8 emner, og rull dem til lange stenger. Legg dem på stekeplate med bakepapir, og trykk dem lett ned. Stek i ca. 10 minutter.

    Skjær lengdene til ruter mens de er varme. La avkjøles, og oppbevar kakene tørt.
    Kjør 10 ruter i kjøkkenmaskin, og legg i 5 små runde former, 7 cm i diameter.

    Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker luftig. Tillsett kremosten. Visp kremfløten i en annen bolle, og bland dem sammen med eggeblandingen.

    Fordel røren likt i tre ulike boller. Tilsett 1 dl miksede bringebær i den første bollen, saften av ½ sitron i den andre bollen og 1 dl miksede blåbær i den tredje bollen.

    Fordel bringebærostekakemassen i de fem runde formene, og sett dem i fryseren i minst 30 minutter. Ta så ut formene, og ha på sitronostekakemassen. La stå i fryseren i minst 30 minutter. Ha til slutt på blåbærostekakemassen, og sett i fryseren i minst 2 timer.

    Ta ut formene av fryseren 5–10 minutter før servering. Løsne kakene fra formene, og pynkt med friske bringebær, blåbær og sitronmelisse.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker