Rullekake med jordbærmousse og lavendelsukker

Rullekake med jordbærmousse og lavendelsukker er ett av sommerens beste bakverk. Den er enkel å lage og er klassiker til kaffen. Pynt gjerne rullekaken med tørket lavendel og sukker.

10 personer

1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Jordbærmousse
150 g jordbær
1 dl Dansukker Melis
2 dl kremfløde
2 plater gelatin
1 ts. vaniljesukker

Rull
3 egg
2 dl Dansukker Finkornet Sukker
2 dl hvetemel
2 ts. bakepulver
1/2 dl melk

Pynt
1 ss. tørket lavendel
2 ss. Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Start med jordbærmoussen.  Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Lag en puré av jordbærene i en blender, og tilsett melis. Bland gelatinen med 1/2 dl jordbærpuré, og smelt gelatinblandingen i en skål over vannbad. Hell blandingen i den kalde pureen, og rør godt.

Pisk fløten lett i en skål, og vend den ned i jordbærpureen, litt om gangen. Avkjøl.

Forvarm ovnen til 200°C. Pisk egg og sukker i en skål til det er hvitt og luftig. Vend hvetemel og bakepulver ned i blandingen. Tilsett melken.

Fordel deigen i en ildfast form med bakepapir, 30 x 40 cm. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter.

I mellomtiden blandes tørket lavendel med sukker i en liten skål. Strø deretter halvparten på et stykke bakepapir. Ta kaken ut av ovnen, strø resten av lavendelsukkeret på bunnen, og vend kaken over på bakepapiret med lavendelsukker. Avkjøl.

Fjern bakepapiret forsiktig fra kaken, og fordel moussen jevnt over kaken. Rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret med sukker, og sett kaken i kjøleskapet før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskens Rocky Road

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.