Rullekake med jordbærmousse og lavendelsukker

10 personer 1 time
Rullekake med jordbærmousse og lavendelsukker er ett av sommerens beste bakverk. Den er enkel å lage og er klassiker til kaffen. Pynt gjerne rullekaken med tørket lavendel og sukker.
Rullekake med jordbærmousse og lavendelsukker
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Jordbærmousse

    • 150 g jordbær
    • 1 dl Dansukker Melis
    • 2 dl kremfløde
    • 2 plater gelatin
    • 1 ts. vaniljesukker

    Rull

    • 3 egg
    • 2 dl Dansukker Finkornet Sukker
    • 2 dl hvetemel
    • 2 ts. bakepulver
    • 1/2 dl melk

    Pynt

    • 1 ss. tørket lavendel
    • 2 ss. Dansukker Økologisk Sukker

    Start med jordbærmoussen.  Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

    Lag en puré av jordbærene i en blender, og tilsett melis. Bland gelatinen med 1/2 dl jordbærpuré, og smelt gelatinblandingen i en skål over vannbad. Hell blandingen i den kalde pureen, og rør godt.

    Pisk fløten lett i en skål, og vend den ned i jordbærpureen, litt om gangen. Avkjøl.

    Forvarm ovnen til 200°C. Pisk egg og sukker i en skål til det er hvitt og luftig. Vend hvetemel og bakepulver ned i blandingen. Tilsett melken.

    Fordel deigen i en ildfast form med bakepapir, 30 x 40 cm. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter.

    I mellomtiden blandes tørket lavendel med sukker i en liten skål. Strø deretter halvparten på et stykke bakepapir. Ta kaken ut av ovnen, strø resten av lavendelsukkeret på bunnen, og vend kaken over på bakepapiret med lavendelsukker. Avkjøl.

    Fjern bakepapiret forsiktig fra kaken, og fordel moussen jevnt over kaken. Rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret med sukker, og sett kaken i kjøleskapet før servering.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker