Rundstykker med rug og rosiner

24 stykker
Rundstykker med rug og rosiner
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

50 g gjær
6 dl melk
1/2 dl havrekli
3/4 dl Dansukker Mørk Sirup
2 ts salt
1 ts malt anis
6 dl sammalt rug, fint
1 dl rosiner
ca. 8 dl siktet rugmel

Smuldre gjæren i en bolle. Varm opp melken til 37 °C. Hell melken over gjæren, og rør til den er oppløst. Tilsett havrekli sirup, salt og anis. Rør inn sammalt rug og rosinene. Arbeid inn siktet rugmel til deigen slipper bollen. La den heve under klede i 30 minutter. Ha deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to deler som rulles ut til lengder. Skjær hver lengde i 12 emner. Rull bitene til avlange boller. La heve under klede i 30 minutter. Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 8 minutter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker