Ingredienser
50 g gjær
6 dl melk
1/2 dl havrekli
3/4 dl Dansukker Mørk Sirup
2 ts salt
1 ts malt anis
6 dl sammalt rug, fint
1 dl rosiner
ca. 8 dl siktet rugmel
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Varm opp melken til 37 °C. Hell melken over gjæren, og rør til den er oppløst. Tilsett havrekli sirup, salt og anis. Rør inn sammalt rug og rosinene. Arbeid inn siktet rugmel til deigen slipper bollen. La den heve under klede i 30 minutter. Ha deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to deler som rulles ut til lengder. Skjær hver lengde i 12 emner. Rull bitene til avlange boller. La heve under klede i 30 minutter. Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 8 minutter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!