Safranboller med hvit sjokolade

45 stk.
Safranboller med hvit sjokolade
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

3 1/2 dl melk
1 ts kardemommekjerner, malt i morter
50 g gjær for søte deiger
2 konvolutter safran á 0,5 g
1 dl Dansukker Sukker
1/2 ts salt
1 egg
150 g mykt smør
12 dl hvetemel + litt til utbaking

Fyll
200 g hakket hvit sjokolade
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
2 ts vaniljesukker
200 g mykt smør

Til pensling
1 sammenvispet egg
Perlesukker

Varm melken sammen med de knuste kardemommekjernene til 37 °C.

Smuldre gjæren i en bolle, og løs den opp med melken. Tilsett safran, sukker, salt, egg og romtemperert smør.

Rør inn melet, litt om gangen, og arbeid sammen til en smidig deig.

La deigen heve til dobbel størrelse i ca. 45 minutter.

Del deigen i to deler som kjevles ut til to rektangler.

Bland alle ingrediensene til fyllet. Smør halvparten av fyllet på leiven, og rull den sammen på langsiden.

Del rullen i 3-4 cm tykke skiver, og legg skivene i bolleformer på et bakebrett. Gjør det samme med den andre halvparten av deigen. La bollene heve på brettene i 20-30 minutter.

Pensle bollene med sammenvispet egg, og strø over perlesukker. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter.


Serveringsforslag
Bollene smaker best nystekt, men de kan også fryses. Varm dem da opp litt før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker