Sitronruter

25 stk.
Sitronruter
Stemmer: ( 0 stemmer)

Ingredienser

100 g smør eller margarin
125 g mel
30 g malte mandler
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker

Fyll
2 egg
1 dl Dansukker Sukker
2 ss hvetemel
saft og skall av 1 ubehandlet sitron

Pynt
Dansukker Melis


Smør en firkantet springform, 23 x 23 cm, og strø den med mel, eller lag en form med samme størrelse av aluminiumsfolie. Sett ovnen på 175 °C.

Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av varmen og rør inn de andre ingrediensene. Trykk ut deigen i formen. Stekes midt i ovnen i 12 minutter. Ta ut og sett til side. Senk ovnstemperaturen til 150 °C.

Visp egg og sukker luftig. Tilsett mel og sitronskall. Rør til slutt inn sitronsaften. Hell røren over bunnen og stek den midt i ovnen i ca. 15 minutter. Fyllet skal stivne, men ikke bli brunt. Avkjøl kaken før den skjæres i ruter. Sikt melis over kakene før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker