Sjokoladepudding med kaffekaramellsaus

6 glass 40 min. + 1–2 timer i kjøleskap
Sjokoladepudding med kaffekaramellsaus er en luksusvariant av en barnlig klassiker. Server sjokoladepuddingen med kaffekaramellsaus i fine glass, og pynt gjerne med krem og kakaopulver.
Sjokoladepudding med kaffekaramellsaus
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Kaffekaramellsaus

    • 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1/2 dl kremfløte
    • 1 ss sterk kaffe

    Sjokoladepudding

    • 3 dl kremfløte
    • 1/4 dl maisstivelse
    • 1 dl Dansukker Brun Farin
    • 1/4 dl kakao
    • 20 g smør
    • 1 klype salt
    • 40 g mørk sjokolade

    Pynt

    • kremfløte
    • Kakaopulver

    Begynn med kaffekaramellsausen. Bland sukker og sirup i en gryte. La koke i ca. 2 minutter til blandingen begynner å karamellisere seg eller tykne litt.

    Hell i fløten litt om gang og til slutt kaffen, kok i ytterligere 4 min. Avkjøl, og hell deretter litt karamellsaus i bunnen av glassene. Sett i kjøleskap for å stivne.

    I mellomtiden lager du sjokoladepuddingen. Bland fløte, maisstivelse, sukker, kakao, smør og salt i en kasserolle. Tilsett hakket sjokolade.

    Kok opp til kremen har tyknet, ca. 2–3 minutter, rør hele tiden. Avkjøl.

    Hell sjokoladepuddingen over karamellsausen og sett den i kjøleskapet i ca. 1–2 timer.

    Pynt med krem og kakao.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker