Tildekte plommer

ca. 6 porsjoner
Tildekte plommer
Stemmer: (1 stemmer)

Ingredienser

750 g plommer
3/4 dl Dansukker Brun Farin
1 ss vaniljesukker

Deig
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
3/4 dl Dansukker Sukker
125 g kaldt smør eller margarin i terninger
1 egg
1 dl melk

Pynt
1 ss Dansukker Melis
1 krm malt kanel


Skyll plommene, del dem og ta ut kjernene. Legg plommene med den runde siden ned i en ildfast form. Strø over en blanding av sukker og vaniljesukker. Bland mel, bakepulver og sukker i en bolle. Tilsett smør/margarin, og smuldre med fingrene til en grynet masse. Tilsett egg og melk, og rør til en jevn røre. Sett røren med skje ut over plommene. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Bland melis og kanel, og sikt over før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker